Atragerea si optimizarea relatiilor de iubire
Home BlogSfaturiAtragerea si optimizarea relatiilor de iubire

Atragerea si optimizarea relatiilor de iubire

4 iulie 2019 Sfaturi

Cum sa atrageti sau sa va optimizati relatiile de iubire in viata dumneavoastra?

Fie ca sunteti barbat sau femeie si cautati o relatie de iubire noua sau sa o optimizati pe cea existenta, Secretul este acelasi pentru toti si consta in aceea că noi suntem creatorii Universului nostru şi că orice dorinţă pe care vrem să o împlinim se va manifesta în vieţile noastre. Prin urmare, dorinţele, gândurile şi sentimentele noastre sunt foarte importante, deoarece ele se vor manifesta.
Intr-o zi, m-am dus acasă la un barbat, un foarte cunoscut regizor si producător de film. In fiecare colţ de cameră avea aceeaşi imagine frumoasă a unei femei goale cu un „veşmânt” tricotat, întorcând capul ca şi cum ar spune: „Nu vă văd.” l-am spus: „Cred că s-ar putea să aveţi probleme în domeniul matrimonial.” El mi-a spus: „Sunteţi clarvăzătoare?” „Nu, dar uitaţi. în şapte locuri din casă, aveţi exact aceeaşi femeie.” El a spus: „Dar îmi place acest fel de pictură. O pictez singur.” l-am spus: „E şi mai rău, pentru că vă investiţi în ea întreaga creaţie şi creativitate.”

Era un bărbat frumos, înconjurat de multe actriţe, fiindcă asta era munca lui, şi nu avea o viaţă sentimentală stabilă. L-am întrebat: „Ce doriţi?” „Vreau să mă întâlnesc cu trei femei pe săptămână.” „l-am spus: „Bine, pictaţi asta. Pictaţi-vă împreună cu trei femei şi agăţaţi tabloul în fiecare colţ al locuinţei.”

Peste şase luni l-am văzut şi l-am întrebat: „Cum staţi cu viaţa sentimentală?” „Minunat! Femeile îmi telefonează şi vor să mă întâlnească.” „Fiindcă asta vă este dorinţa”, i-am spus eu. El a răspuns: „Mă simt grozav. Vreau să spun că de foarte mulţi ani nu aveam nicio întâlnire şi acum am trei întâlniri pe săptămână. Se bat pe mine.” „Bravo”, i-am spus. Atunci mi-a spus: „Chiar vreau să am o relaţie stabilă. Vreau să mă căsătoresc acum, vreau să am o mare iubire.” l-am răspuns:

„Bine, pictaţi asta.” El a pictat o frumoasă scenă de dragoste, iar peste un an s-a căsătorit şi acum este foarte fericit.

Acest lucru s-a petrecut fiindcă el şi-a exprimat o altă dorinţă. Dorinţa lui profundă nu se împlinise pentru că nu se putea manifesta. Nivelul exterior al sinelui – casa lui – îi contrazicea permanent dorinţa. Dacă înţelegeţi această cunoaştere, puteţi începe să o folosiţi.

Relatarea Mariei Diamond despre clientul ei este o demonstraţie perfectă a felului în care recomandările Feng Shui reflectă învăţăturile Secretului despre cum sa atragi o relatie. Ea ilustrează felul în care gândurile noastre pot crea cu mare putere, atunci când le punem în acţiune. Orice acţiune pe care o întreprindem trebuie să fie precedată de un gând. Gândurile creează cuvintele pe care le spunem, senzaţiile pe care le trăim şi acţiunile sau faptele noastre. Acţiunile sunt deosebit de puternice, pentru că sunt gânduri care ne-au determinat să acţionăm.

S-ar putea ca nici măcar să nu ne dăm seama care sunt gândurile noastre cele mai profunde, dar putem vedea ce am gândit privind acţiunile pe care le-am întreprins. In povestea producătorului de film, cele mai profunde gânduri ale sale se reflectau în acţiunile sale şi în mediul său de viaţă. El pictase multe femei, toate întorcând faţa de la el. Puteţi vedea care erau gândurile lui cele mai profunde? Chiar dacă vorbele sale spuneau că dorea să întâlnească mai multe femei, gândurile lui cele mai profunde nu reflectau acest lucru în picturile sale. Alegând în mod deliberat să-şi schimbe acţiunile, el a reuşit să-şi concentreze întreaga sa gândire pe ceea ce dorea. Cu o schimbare atât de simplă, el a fost capabil „să-şi picteze” viaţa şi să-şi împlinească dorinţa prin legea atracţiei.

Atunci când vreţi să atrageţi ceva în propria viaţă, asiguraţi-vă că acţiunile dumneavoastră nu vă contrazic dorinţele. Unul din exemplele cele mai minunate în acest sens ne este oferit de Mike Dooley, unul din învăţătorii acestui mare secret de a avea o relatie, în cursul său audio intitulat Să folosim pârghiile Universului şi să mobilizăm puterile magice (Leveraging the Universe and Engaging the Magic). Este povestea unei femei care dorea să atragă în viaţa ei partenerul perfect. Făcuse tot ce trebuia să facă: îşi făcuse o imagine clară despre felul în care voia să arate, făcuse o listă amănunţită a calităţilor acestuia şi îl vizualizase în viaţa ei. In ciuda acestor lucruri, nu erau semne că va apărea.

Apoi, într-o zi, în timp ce sosea acasă şi îşi parca maşina în mijlocul garajului, a rămas uimită când şi-a dat seama că acţiunile sale îi contraziceau dorinţa. Dacă maşina ei era în mijlocul garajului, nu mai era loc pentru maşina partenerului ei perfect! Acţiunile sale spuneau cu putere Universului că nu avea încredere că va primi ceea ce ceruse. Prin urmare, a făcut imediat curăţenie în garaj şi apoi a parcat maşina într-o parte, lăsând loc pentru maşina partenerului ei perfect în cealaltă parte. S-a dus apoi în dormitor şi a deschis şifonierul, care era supraaglomerat cu îmbrăcămintea ei. Nu mai era loc pentru hainele partenerului perfect. Aşa că a mutat o parte din haine pentru a-i face loc. De asemenea, ea se culca în mijlocul patului şi a început să doarmă pe partea „ei”, lăsând loc partenerului.

Acea femeie îi povestea întâmplarea lui Mike Dooley, în timpul unui dineu, iar partenerul perfect stătea chiar alături de ea la aceeaşi masă. După ce întreprinsese toate acele acţiuni puternice şi acţionase ca şi cum ar fi primit deja partenerul perfect, acesta a apărut în viaţa sa şi împreună au acum o căsătorie fericită.

Alt exemplu simplu în care cineva „a acţionat ca şi cum” dorinţa i s-a împlinit deja este întâmplarea surorii mele Glenda, care este managerul de producţie al filmului Secretul. Ea trăia şi lucra în Australia şi dorea să se mute în Statele Unite şi să lucreze împreună cu mine la biroul nostru din SUA. Glenda cunoştea foarte bine Secretul şi făcea toate lucrurile potrivite pentru împlinirea dorinţei, dar trecuseră luni de zile şi ea era tot în Australia.

Glenda şi-a analizat acţiunile şi a observat că nu „acţiona ca şi cum” ar fi primit deja ceea ce ceruse. A început să întreprindă unele acţiuni puternice. Şi-a organizat în detaliu toate aspectele vieţii personale pentru plecare. Şi-a încheiat obligaţiile faţă de comunitate, a dăruit lucrurile de care nu mai avea nevoie, şi-a scos valizele şi le-a pregătit. în mai puţin de patru săptămâni, Glenda a ajuns în Statele Unite şi lucrează la biroul nostru de aici.

Gândiţi-vă la ceea ce aţi cerut şi asiguraţi-vă că acţiunile dumneavoastră reflectă ceea ce vă aşteptaţi să primiţi şi nu contrazic ceea ce aţi cerut. Acţionaţi ca şi cum aţi primi. Faceţi exact ce aţi face dacă aţi primi astăzi ce aţi cerut şi întreprindeţi acţiuni care să reflecte acele aşteptări puternice. Faceţi loc pentru împlinirea dorinţelor şi, pe măsură ce acţionaţi astfel, emiteţi acel semnal puternic al aşteptărilor.

Relaţiile „interne” sunt importante pentru a înţelege mai întâi cine intră în relaţie, şi nu numai partenerul. Trebuie să vă înţelegeţi mai întâi pe dumneavoastră înşivă.

Cum vă puteţi aştepta ca altcineva să se bucure de compania dumneavoastră, dacă nu vă bucuraţi singur de ea? Şi din nou, legea atracţiei înseamnă să aduceţi ceea ce doriţi în propria viaţă. Trebuie să fie foarte, foarte clar. lată întrebarea pe care v-aş ruga să v-o puneţi: Vă purtaţi cu propria fiinţă aşa cum aţi dori să se poarte ceilalţi cu dumneavoastră?
Atunci când nu vă trataţi dumneavoastră înşivă aşa cum aţi dori să vă trateze ceilalţi, nu veţi putea niciodată să schimbaţi felul în care merg lucrurile. Mijloacele puternice de acţiune sunt propriile gânduri; deci, dacă nu vă trataţi cu iubire şi cu respect, emiteţi un semnal care spune că nu sunteţi destul de importanţi, destul de valoroşi sau destul de vrednici. Acel semnal va continua să fie emis şi veţi trece prin mai multe situaţii în care oamenii nu vă tratează cum ar trebui. Oamenii şi comportamentul lor sunt doar efectul. Cauza o constituie gândurile dumneavoastră. Trebuie să începeţi să vă trataţi cu iubire şi cu respect, să emiteţi semnalul potrivit şi să intraţi pe frecvenţa corespunzătoare. Atunci legea atracţiei va mobiliza întregul Univers, iar viaţa dumneavoastră va fi plină de oameni care vă iubesc şi vă respectă.

Mulţi oameni s-au sacrificat pe ei înşişi pentru ceilalţi, gândind că, sacrificându-se pe sine, sunt oameni buni. Ceea ce este complet greşit. Sacrificiul de sine ne poate trece prin gând doar în condiţii de lipsă absolută, fiindcă se poate spune: „Nu avem suficient pentru fiecare, deci eu voi renunţa.” Acele gânduri ne fac să nu ne simţim bine şi vor duce în cele din urmă la resentimente. Există bunuri din belşug pentru fiecare şi este răspunderea fiecăruia să-şi formuleze propriile dorinţe. Nu puteţi „porunci” pentru altă persoană, fiindcă nu puteţi gândi şi simţi în locul altui om. Munca pe care o aveţi de făcut sunteţi chiar dumneavoastră. Atunci când faceţi din propria stare de bine o prioritate, acea minunată frecvenţă va radia şi îi va atinge pe toţi cei care vă înconjoară.

Deveniţi propria soluţie pentru dumneavoastră. Nu arătaţi spre altcineva spunând: „Acum îmi eşti dator şi trebuie să-mi dai mai mult.” în schimb, dăruiţi-vă mai mult dumneavoastră înşivă. Faceţi-vă timp pentru dumneavoastră şi căutaţi să atingeţi senzaţia împlinirii de sine, în sensul în care acum prisosiţi în generozitate.

„Pentru a dobândi iubirea… umpleţi-vă de ea până deveniţi un magnet.”
Mulţi dintre noi am fost învăţaţi să ne punem pe noi înşine mai la urmă şi, ca o consecinţă, ajungem să trăim cu sentimentul că nu merităm, că nu suntem vrednici. Pe măsură ce acele sentimente pătrund şi se înrădăcinează în adâncul fiinţei noastre, noi continuăm să atragem mai multe situaţii de viaţă care ne fac să ne simţim mai nevrednici. Putem schimba acest mod de gândire.

„Fără îndoială că, pentru unii oameni, ideea de a-şi dărui mai multă dragoste va părea foarte rece, dură şi fără milă. Şi totuşi, lucrurile pot fi văzute în cu totul altă lumină, atunci când ne dăm seama că, „dorind să ajungem întotdeauna pe primul loc”, călăuziţi de Infinit, în realitate căutăm să ajungem pe locul al doilea, şi este într-adevăr singura cale de a beneficia de locul al doilea.”
Dacă nu vă împliniţi mai întâi pe dumneavoastră înşivă, nu aveţi nimic de dăruit nimănui. Aşadar, este absolut obligatoriu să contribuiţi la propria împlinire. îngrijiţi-vă mai întâi de propria stare de bine. Oamenii sunt responsabili de propria lor bucurie. Atunci când vă îngrijiţi de propria bucurie şi faceţi ceea ce vă dă senzaţia de bine, sunteţi o adevărată bucurie pentru cei din jur şi un exemplu strălucit pentru fiecare copil şi pentru fiecare persoană din viaţa dumneavoastră. Când simţiţi bucurie, nici măcar nu mai trebuie să vă gândiţi pentru a dărui. Prisosul devine ceva firesc.

Am avut mai multe relaţii sentimentale, aşteptându-mă ca partenerul meu să-mi arate frumuseţea, fiindcă nu o vedeam eu însămi. Când eram mică, eroii mei sau eroinele mele erau Femeia Bionică, Femeia Minune şi îngerii lui Charles. Şi fiindcă ele erau minunate, nu semănau cu mine. Abia când m-am îndrăgostit de Lisa – m-am îndrăgostit de pielea mea cafenie, de buzele mele mari, de şoldurile mele plinuţe, de zulufii părului meu negru – abia atunci când s-a întâmplat asta, restul lumii a putut să se îndrăgostească de mine.
Motivul pentru care trebuie să vă iubiţi este că e imposibil să vă simţiţi bine dacă nu Vă iubiţi. Atunci când nu vă simţiţi bine în ceea ce vă priveşte, blocaţi toată dragostea şi tot binele pe care Universul le are pentru dumneavoastră.

Atunci când vă simţiţi rău în propria piele aveţi senzaţia că vă „sugeţi” propria viaţă, fiindcă tot ce e mai bun în dumneavoastră, în orice domeniu – inclusiv în privinţa sănătăţii, bunăstării şi iubirii – este pe frecvenţa bucuriei şi a stării de bine. Când nu vă simţiţi bine, sunteţi pe o frecvenţă care atrage mai mulţi oameni, mai multe situaţii şi circumstanţe care vor continua să vă facă să vă simţiţi rău în propria piele.

Trebuie să vă schimbaţi concentrarea şi să începeţi să vă gândiţi la toate lucrurile minunate în legătură cu Dumneavoastră. Căutaţi aspectele pozitive ale propriei personalităţii. Pe măsură ce vă concentraţi asupra acestor lucruri, legea atracţiei vă va arăta mai multe lucruri minunate despre Dumneavoastră. Atrageţi lucrurile la care vă gândiţi. Tot ce aveţi de făcut este să începeţi cu un gând „prelungit” despre un aspect bun al personalităţii dumneavoastră, iar legea atracţiei va răspunde dăruindu-Vă mai multe gânduri asemănătoare. Căutaţi lucrurile bune în propria fiinţă. Căutaţi şi veţi găsi!

E ceva atât de măreţ in privinţa dumneavoastră. Eu m-am studiat timp de patruzeci şi patru de ani. Vreau să mă sărut uneori! Fiindcă veţi ajunge şi dumneavoastră să vă iubiţi. Nu mă refer la orgoliu, la mândrie. E vorba de un respect sănătos faţă de propria fiinţă. Şi atunci când vă veţi iubi, îi veţi iubi în mod automat şi pe ceilalţi.

In relaţiile noastre, suntem atât de obişnuiţi să ne plângem în legătură cu alţi oameni. De exemplu: „Colegii mei de muncă sunt leneşi, soţul mă înnebuneşte, copiii mei sunt atât de obositori. Dar pentru ca relaţiile să funcţioneze într-adevăr, trebuie să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le apreciem la celelalte persoane, nu asupra celor de care ne plângem. Atunci când ne concentrăm asupra unor astfel de lucruri, primim doar mai multe lucruri asemănătoare.
Chiar dacă treceţi printr-o perioadă cu adevărat grea într-o anumită relaţie – lucrurile nu merg, nu vă mai simţiţi trup şi süßet, vă stă cineva în cale – încă mai puteţi restabili acea relaţie. Luaţi o coală de hârtie, luaţi loc şi scrieţi, pentru următoarele treizeci de zile, toate lucrurile pe care le apreciaţi în legătură cu acea persoană. Gândiţi-vă la toate motivele pentru care o iubiţi. îi apreciaţi simţul umorului, va place că este săritoare. Şi veţi descoperi că, atunci când vă concentraţi pe aprecierea şi recunoaşterea punctelor sale tari, veţi avea pmrte de mai multe manifestări asemănătoare şi problemele vor dispărea.

Adesea daţi altora ocazia să contribuie la fericirea dumneavoastră şi, de multe ori, ei nu reuşesc să o creeze aşa cum aţi dori. De ce? Fiindcă doar o singură persoană poartă răspunderea pentru bucuria şi fericirea dumneavoastră – e vorba de dumneavoastră. Deci, fie că e vorba de un părinte, de un copil sau de un soţ (o soţie), niciunul dintre ei nu vă poate crea fericirea. Ei au pur şi simplu ocazia să vă împărtăşească fericirea. Bucuria proprie stă numai în pmterea dumneavoastră.

Toată bucuria dumneavoastră este pe frecvenţa iubirii – cea mai înaltă şi cea mai puternică frecvenţă dintre toate cele cunoscute. Nu puteţi ţine iubirea în mână. O puteţi doar simţi în inima dumneavoastră. Este o stare de spirit. Puteţi vedea dovezile de dragoste exprimate de oameni, însă dragostea este un sentiment şi sunteţi singura persoană care poate radia şi emite sentimentul de dragoste. Capacitatea de a genera sentimente de dragoste este nelimitată şi, atunci când iubiţi, sunteţi în cea mai deplină şi mai perfectă armonie cu Universul. Iubiţi tot ce puteţi. Iubiţi pe oricine puteţi. Concen-traţi-vă numai asupra lucrurilor care vă plac şi asupra persoanelor pe care le iubiţi şi veţi vedea cum dragostea şi bucuria se vor întoarce la dumneavoastră multiplicate. Legea atracţiei vă va trimite înapoi mai multe lucruri care vă plac. în timp ce radiaţi iubire, vi se va părea că întregul Univers face totul pentru dumneavoastră, mobilizând toate lucrurile generatoare de bucurie şi toate persoanele benefice de care aveţi nevoie. într-adevăr, aşa este.

In concluzie:

• Atunci când vreţi să „atrageţi” o relaţie, asiguraţi-vă că atât gândurile, cuvintele şi acţiunile dumneavoastră, cât şi condiţiile din mediul înconjurător nu vă contrazic dorinţele.

• „Munca” dumneavoastră sunteţi chiar dumneavoastră. Dacă nu vă „umpleţi” mai întâi propria fiinţă, nu aveţi nimic de dăruit nimănui.

• Trataţi-vă cu iubire şi cu respect şi veţi atrage oameni care vă vor arăta iubire şi respect.

• Atunci când nu vă simţiţi bine în propria piele, blocaţi iubirea şi veţi atrage în schimb mai mulţi oameni şi mai multe situaţii care vor continua să perpetueze aceeaşi senzaţie.

• Concentraţi-vă asupra calităţilor pe care le apreciaţi la dumneavoastră şi legea atracţiei vă va arăta mai multe lucruri minunate despre propria persoană.

• Pentru a face ca o relaţie să fie aşa cum doriţi, concentraţi-vă pe ceea ce apreciaţi la cealaltă persoană şi nu pe lucrurile de care aţi putea să vă plângeţi. Atunci când vă concentraţi asupra punctelor tari, veţi avea de-a face cu mai multe manifestări asemănătoare.