Banii de la nunta – cum ii administram inteligent?
Home BlogMariajBanii de la nunta – cum ii administram inteligent?

Banii de la nunta - cum ii administram inteligent?

19 februarie 2008 Mariaj

A trecut euforia, s-a stins marea noapte a vietii voastre. Soarele a rasarit, e o noua dimineata, un nou inceput. E prima zi din viata voastra in care va spuneti unul altuia sot si sotie.

Urmeaza o noua era, una frumoasa, cu momente splendide, alternate uneori si cu clipe piperate. Iar piperul zilelor noastre sunt micile conflicte generate de detalii mai mult sau mai putin importante.

Un mar al discordiei, de cele mai multe ori, sunt micile monede sau marile bancnote, care asigura linistea noastra financiara sau dimpotriva – nu ne-o ofera niciodata. La acest capitol putem enumera banii de la nunta, care, conform traditiilor reprezinta “firul cel de aur” care va tese cele mai mari panze pecuniare. Acestia reprezinta “mana” sau. altfel zis. norocul tinerilor la capitolul finante, de aceea modul in care sunt ei administrati este foarte important si legat de multe superstitii.

Se spune ca acesti bani trebuie investiti in ceva cu adevarat sigur, pastrati, pentru ca modul in care ii veti administra, va constitui o geneza a viitoarelor voastre succese pe plan financiar. Astfel, puteti crede in vorbele celor varstnici, care sustin cu tarie mitul “manei” banilor de la nunta.

Fie procurati un imobil, fie depozitati banii la o instutie financiara, alegerea unei destinatii corecte in acest sens, va constitui o garantie a viitorului vostru. Evident, pentru unii acest capitol ii lasa indiferenti, pe altii ii marcheaza, iar altora le da o raza de speranta.

Oricare ar fi sensul lor pentru voi, important este ca acest fapt sa reprezinte un supliment ce va da farmec vietii voastre, ci nu un motiv de a contura probleme, griji sau deznadejdi. Deci, nu dati nimanui din banii de la nunta, doar daca e strict necesar sau daca nu aveti alte alternative. Scopul trebuie sa fie motivat cu adevarat. Nu-i imprumutati, nu-i cheltuiti pe lucruri marunte si multe, pastrati-i ca si cum ar fi ultimii, pentru ca ei sunt cei a caror administrare corecta va va asigura prezenta unui sir lung de benefecii financiare.

Evident, sfatul nu are un mesaj imperativ. Fiecare este indreptatit sa faca ceea isi doreste si ceea ce considera de cuviinta. Unii pot crede in unele lucruri, altii pot fi mai sceptici. Pana la urma, fiecare are dreptate in felul sau. Deci, nu vom insista la acest capitol, ci doar va vom spune cu certitudine, ca banii intotdeauna au reprezentat un mar al discordiei, pentru toate generatiile, din toate timpurile.

Deci, indiferent de detaliile financiare de organizare a nuntii, de suma acumulata dupa noaptea nuntii, indiferent de unele speculatii, comentarii, doleante, cerinte sau alte moment mai mult sau mai putin placute, fiti siguri ca doar de voi doi depinde viitorul vostru. Orice vis poate fi realizat, oricare ar fi costul lui. Cu efort, dragoste, incredere si nu in ultimul rand dorinta, veti atinge cele mai frumaose culmi, veti zbura spre cele mai frumoase locuri si veti avea cele mai frumoase zile, pe care le poate avea destinul unui om.

Casa de piatra si drum bun in viata!

Autor: Elena Toma