In cautarea fericirii.
Home BlogMariajIn cautarea fericirii.

In cautarea fericirii.

8 decembrie 2013 Mariaj

De multe ori ne intrebam cum va arata viata noastra peste cativa ani.. Ce vom reusi sa obtinem, unde vom reusi sa ajungem si daca vom reusi, in cele din urma, sa ne consideram fericiti…

Fiecare din noi isi cauta rostul sau in lume si destinul, isi cauta jumatatea inimii, si este, in fine, in cautarea unui loc luminos sub soare: o familie, o cariera, prosperitate si putere.

Intr-un cuvant cautam sa avem cat mai mult cu putiinta. Uneori ne dorim totul, iar jumatatile de masura pe putini ii fac fericiti.

Ei bine, fericirea este o momeala. Fericirea este o speranta. Fericirea este ziua de azi, cea de maine si, daca accepti, si cea de ieri. Nu exista o formula, o licoare pe care ai putea-o sorbi in fiecare dimineata, dar cu siguranta exista o cale de a ajunge la ea…

De multe ori ni se intampla sa ne fie teama sa rostim: Sunt Fericit sau Fericita! Teama ca aceasta se va spulbera usor, asemenea unui nor de praf in timpul ploii. Si atunci devenim taciturni…Nu-i nimic, atat timp cat aceasta binecuvantare este omniprezenta in viata ta.

Poti sa nu-i rostesti numele, esential este ca inima ta sa fredoneze melodia ei.

Intr-o zi m-am intalnit cu o veche prietena. Am intrebat-o cum ii mai merge in viata?
Mi-a raspuns: Bine. Am intrebat-o despre casatorie.Este impreuna cu cineva de 3 ani. Am intrebat-o: Esti fericita ? Va casatoriti?

Ea mi-a raspuns: Da, probabil sunt. Dar nu cred ca ne vom casatori. Am obosit sa-l astept sa ia o asemena decizie.

“Cand iti doresti ceva prea mult timp, atunci cand se implineste, nu te mai bucuri, realizezi ca te-a costat prea mult suflet…”

Mi s-a parut banal. M-am gandit ca oamenii sunt naivi, atunci cand incearca sa se minta pe ei insisi. Doresc una, dar fac mereu altceva. Sau fac altceva, cand ar putea sa faca exact ceea ce doresc. Poate ne este teama sa fim fericiti. Sau ne este teama sa plecam in cautarea ei. Asteptam sa vina ea la noi. Ar veni, daca am invata sa o chemam.

Deci, ai putea fi fericit daca ai fi cu el sau cu ea. Ai putea fi fericit daca ai fi casatorit.
Ai incepe prin a avea totul. Pentru ca de aici incep marile lucruri pe care le gasesti cand pornesti in cautarea fericirii.

Ai fi alaturi de jumatatea ta, ai forma o familie, ai reusi sa ai o cariera, ai reusi sa-ti traiesti viata in cel mai frumos mod posibil.

Nu-ti fie teama sa fii fericit. Ai curaj doar sa pornesti in cauatrea ei…

Autor:Toma Elena