Marea cautare a vietii noastre.
Home BlogMariajMarea cautare a vietii noastre.

Marea cautare a vietii noastre.

3 noiembrie 2017 Mariaj

Fiecare din noi ajunge la un moment in viata, cand doreste sa devina jumatate a unui intreg, sa apartina unei personae si acea persoana sa-i apartina cu trup si suflet.

Dar aceasta cautare pentru unii poate fi lipsita de noroc sau plina de clone ale originalului, si fericiti sunt cei care isi intalnesc originalul in cele din urma. Metaforic sau mai putin metaforic, viata este un adevarat labirint la acest capitol, tesut cu multe capcane si erori vizuale si de continut.

Ceea ce viata ne rezerva poate cunoaste doar Dumnezeu, dar cert este faptul ca fiecare are jumatatea sa. Si acea jumatate reprezinta marea cautare a vietii noastre, sensul fericirii si dezamagirilor noastre, sensul existentei noastre. Este flacara ce arde in torta destinului nostru, conturandu-se o cale a implinirii si cautarii unui sens in acesta lume.

Casatoria reprezinta legitimizarea acestei mare cautari sau a marei dorinte de a gasi jumatatea vietii. Nu de putine ori auziti fraza : “este dificil astazi sa gasesti un baiat sau o fata de treaba”. Dar oare de ce?

Lumea de astazi este diferita de cea de ieri. Libertinismul este la putere, dar liberatinismul de multe ori nu reprezinta nimic altceva decat riscul de degradare.

Este dificil sa gasesti langa o persoana care sa te determine sa te opresti si sa privesti viata ca avand o lungime de unda mai lunga pe care ai dori sa o imparti cu el sau cu ea.

Tinerii au devenit mai extrovertiti, dar gradul de exteriorizare poate fi usor asimilat cu un grad inferior de apreceriere a justelor valori si a unei integritati morale, care pana la urma intr-o forma bizara decide gradul de a merita sa fim fericiti. Iar fericirea este un catalog pe care il citim doar in cazul cind forta divina considera ca meritam acest drept.

Unii vor spune: “sunteti prea rigizi, lumea nu mai este cum a fost, viata nu mai este si nu mai poate fi in acelasi fel cum a fost inainte”. Prea bine… Aveti dreptate! Insa dragostea este universala si fericirea la fel, si deci esenta ei ramane neschimbata indiferent de formele timpului prezent. Ce i-a facut pe oameni fericiti cu o mie de ani in urma, acelasi lucru ii face fericiti si astazi. Respectiv, oricat de rigide ar parea unele valori pentru unii, ele constituie temelia unei constructii fidele in peiasajul destinului nostru de a fi fericiti si de a avea viata pe care ne-o dorim.

Ne indragostim fara sa stim de ce, dar continuam sa iubim pentru ca reflectia din privirea noastra reprezinta suma artimetica a frumosului, deosebitului, integrului, reprezinta cealalta jumatate din noi, si acea jumatate ne intregeste fara ajustari.

Dar pentru a gasi, trebuie sa meritam sa fim gasiti. Pentru ca Dumnezeu a creat pentru fiecare o jumatate, dar in momentul in care persoanele incep sa denatureze originalul si felul in care a fost creat, destinul devine intr-o oarecare masura suparat si astfel marea noastra cautare devine o suma de esecuri si dezamagiri.

Dragostea nu alege, dragostea nu se invata, dar dragostea iubeste frumosul in toate formele sale, dar il prefera pe cel sufletesc, pentru ca doar asa are sanse sa devina eterna…

Autor: Elena Toma