Rapirea miresei – obicei sau tendinta?
Home BlogMariajRapirea miresei – obicei sau tendinta?

Rapirea miresei - obicei sau tendinta?

8 decembrie 2013 Mariaj

Un fenomen frecvent la multe nunti este rapirea miresei. Multi trateaza acest subiect ca fiind unul de o importanta mediocra, altii ca fiind ceva relativ firesc in cadrul unei unti, altii nu si-au format o parere bine definita cu referire la a acest subiect.

Majoritatea tinerilor considera acest eveniment hazliu, in mod special partea cand mirele observa ca mireasa nu mai este in sala si intarzie sa apara. Exista cazuri cand mirele nici nu observa absenta miresei, si atunci nici pentru cei care au rapit mireasa nu mai este interesanta reactia mirelui si a publicului.

Revenind la semnificatia rapirii miresei, definitiile se vor axa in jurul unei singure concluzii si anume: in trecut, rapirea unei mirese echivala cu anularea nuntii. Astazi aceasta semnificatie s-a transformat intr-un ritual al rapirei mirese pret de cateva minute, ore in schimbul unor bani sau produse alcoolice oferite de mire “rapitorilor”.

Pe cat de semnificativa este toata aceasta procedura, decide fiecare din nuntasi. Parerea generala este ca nunta este un eveniment unic si fiecare clipa este de nepretuit, iar prezenta unor astfel de momente care stirbesc din timpul, farmecul si dispozitia mirelui si a miresei sunt probabil momente cu o alura de negativism ce ar trebui evitate sa se produca.

Nu putine sunt cazurile cand rapirea miresei s-a soldat cu o tragedie: accidente mortale, despartiri, anularea nuntii, accidente grave. Statistica acestor evenimente exprima concluzii dureroase si de putine ori placute sau hazlii.

Respectiv, fara a ofensa pe cei care sunt pro si pentru a nu-i agita pe cei ce sunt contra momentului rapirii miresei, este important ca acest lucru sa fie discutat cu mult tact de mire si mireasa, inclusiv si cu tinerii ce vor fi prezenti in seara nuntii. Exprimarea parerii nu trebuie sa reprezinte un avertisment, ci o dorinta ferma ce urmeaza a fi respectata in cel mai important moment al vietii. Astfel veti fi inteles, inteleasa corect, iar cei prezenti vor avea dispozitia necesara pentru a va face nunta cat mai frumoasa si cat mai armonioasa.

Evident, ca rapirea miresei nu este un subiect tabu in cadrul unei nunti, insa acest moment urmeaza a fi tratat cu mai multa atentie si importanta. Fiecare va decide, pentru ca fiecare isi imagineaza seara nuntii intr-un anumit fel, oamenii sunt diferiti, visele sunt diferite, iar judecatile de valoare cu referire la un moment sau altul ramane o interpretare individuala.

Important este ca totul sa fie asa cum v-ati dorit, asa cum ati visat de la bun inceput, fara ingerinte la nivel de organizare. Zambetul senin, inima plina de certitudine si dragoste, sufletul plin de impacare trebuie sa fie treimea a carei prezenta este obligatorie in acest moment unic din viata.

Iubiti-va, pentru ca dragostea face totul frumos si din dragoste se nasc cele mai frumoase lucruri.

Autor: Elena Toma