Sa te casatoresti sau nu?
Home BlogMariajSa te casatoresti sau nu?

Sa te casatoresti sau nu?

22 aprilie 2019 Mariaj

Intr-una din aceste zile s-a intamplat sa particip la o discutie interesanta despre casatorie. La inceput discutia imi parea banala, insa am ramas impresionata de maniera sincera si involuntara de a se discuta amanunte picante din viata de familie si aprecierea valorica a amintirilor despre noaptea nuntii si modul in care au decurs pregatirile pentru acest eveniment la fiecare dintre acele foste domnisoare cu care discutam.

Toate incercau intr-un mod subtil sa demonstreze prin detalii ca nunta lor a fost cea mai frumoasa si ca sotul ei este cel mai deosebit dintre toti barbatii.

Evident, nu erau declaratii deschise, dar modul in care povesteau despre viata si nunta lor te determina sa crezi ca a lor a fost una speciala.. Asta pana incepea o alta persoana din acest grup sa relateze despre ea, el, nunta..si culisele vietii de familie.

Era imposibil in cele din urma sa apreciezi a cui a fost cea mai deosebita nunta si cine are fericirea de a avea cea mai frumoasa relatie…

Le priveam si ma gindeam ca discutia lor va fi un subiect bun pentru editorialul mariaj.md/m.

Ma uitam la ele si ma gindeam cat de importanta este casatoria pentru destinul fiecaruia dintre noi. Ea te poate face fericit sau nefericit, in functie de alegerea pe care o facem si de sentimentele pe care le avem in momentul in care spunem “Da”. Mariajul nu este o loterie unde iti cumperi biletul catre fericire, mizand pe noroc si evenimente aleatorii. Mariajul e mai mult de atat. E un deznodamant cert pentru fiecare din noi ca intr-o zi vom intemeia o familie, fie intr-un viitor apropiat sau mai indepartat. Esential este sa fim siguri de alegerea pe care o facem si sa avem un bagaj suficient de vise si dorinte de a construi viitorul alaturi de omul cu care am decis sa traim viata.

Nu putem explica circumstantele in care ne intilnim jumatatea inimii, circumstantele in care facem anumite alegeri instinctive, nici modul in care ne indragostim.

Un fapt e sigur: fiinta umana nu ar rezista fara dragoste, iar cel mai frumos mod de a impartasi acest sentiment este intemeierea unei familii, fapt care constituie o uniune sacra intre doi oameni, o garantie emotionala oferita unul altuia de dragoste, incredere, fidelitate in toate ipostazele vietii, impartirea tuturor intregurilor, incepind cu micile amanunte si terminind cu lucrurile mari.

Casatoria este un foc ce arde toata viata, intensitatea flacarilor depinde de eforturile noastre de a-l intretine, dorinta si entuziasmul nostru de a-i da mereu noi forme si noi intensitati. Este important ca mirele si mireasa sa-si doreasca aceleasi lucruri de la viata. In acest mod vor reusi cu rata de 99,99% sa fie fericiti impreuna pina la adanci batranete.

Deci farmecul zilei de azi este ca sunteti sau veti fi impreuna. Farmecul zilei de maine va consta in acelasi motiv. Bucurati-va de sansa oferita de destin de a fi impreuna si aveti curaj sa faceti viata voastra de familie sa fie una deosebita.

Cu deosebita consideratie,
Elena Toma.

Andrii Bolun
27 aprilie 2019
Răspunde

Super! se poate de citit

Irina Bolun
27 aprilie 2019
Răspunde

Si mie mia placut

Irina Bolun
27 aprilie 2019
Răspunde

Nu e treaba ta 🙂