Vine Primavara si deshide dragostea inimii noastre.
Home BlogMariajVine Primavara si deshide dragostea inimii noastre.

Vine Primavara si deshide dragostea inimii noastre.

22 noiembrie 2017 Mariaj

Dragoste, credinta si speranta – sunt trei sentimente pe care le aduce primavara in buchetul vietii noastre, inmiresmindu-ne cu pofta de viata, de frumos, dand lumina si culoare zilelor, naturii si sufletelor noastre.

Timpul trece repede… toamna, iarna, primavara, clipele se succed cu iuteala, iar viata parca ar avea viteza unui Ferrari sau Bugatti, doar ca pilotul este fara identitate, iar noi sunt suntem pasageri in aceasta ruta captivanta, periculoasa si plina de sens.

Dintre toate anotimpurile, primavara este cea care ne trezeste simturile, este cea care ne inflacareaza cel mai intens cu buna dispozitie.

Mai ieri, era 14 februarie, o zi care marca intreaga luna ca una a dragostei, insa iata ca si 1 martie a sosit, iar martisoarele daruite cu multa dragoste persoanelor apropiate sunt cele care marcheaza inceputul lunii. Se respecta astfel o traditie veche si foarte frumoasa, care spune ca fetele impleteau martisoare pe care apoi le daruiau baietilor, care le erau mai aproape de inima. In acest fel se organiza o “licitatie” a dragostei si a gesturilor, prin care fetele incercau sa impresioneza flacaii. Si ce lupta captivanta, unde armele folosite erau maiestria, frumosul si arta…

Dar cate nu face omul din dragoste si pentru dragoste?

Se spune din batrani ca, dupa ce ai purtat martisorul o luna intreaga, il legi de creanga unui copac si-ti pui o dorinta si acea dorinta se va implini cu siguranta.

Dar cate dorinte avem noi, adultii…

Dorinte care ne macina, ne devoreaza gandurile, inima, creand spati goale sau dand sensuri zilelor ce urmeaza. Ele ne chinuie si tot ele sunt cele care ne lumineaza, ne fac sa visam viata si sa cream realitatea asa cum ni-o dorim noi sa fie.

Uneori este dificil sa te hotarasti ce doresti cel mai mult de la viata, insa viata are grija de multe ori sa ne ajute sa ne hotaram prin cele mai bizare amanunte si situatii. Si atunci totul devine mai lucid si poate chiar mai simplu.

Primavara bate la usa, bate la inima noastra. Sa-i deschidem usor, sa primim entuziasmul si prospetimea acestui anotimp in viata si gandurile noastre. Sa ne scuturam de probleme cu mai multa facilitate, rezervandu-ne dreptul de a dori si a spera la clipe, zile si emotii pozitive.

Site-ul mariaj.md/m va doreste cel mai frumos Martisor, cea mai frumoasa primavara a vietii. Si daca in acest an aveti planul formarii unei familii, fie ca toate visele sa prinda viata, sa le incolteasca aripi si sa se primble pe orizontul destinului vostru, dand eleganta si sens vietii voastre! Martisor fericit!

Autor: Elena Toma